Nieuws

Nieuwsbrief Februari 2019

Algemeen

Hierbij alweer de tweede nieuwsbrief van 2019. De voorjaarsvakantie is inmiddels begonnen! Hierbij een overzicht van de komende vakanties en vrije dagen:

 • Op Goede vrijdag (19 april) is er geen KidsDance en HipHop.
 • Van 22 april t/m 5 mei is het meivakantie. Deze weken gaat de Gymnastiek, KidsDance en HipHop niet door.

Wij wensen iedereen nog een hele fijne voorjaarsvakantie!

Belangrijke mededeling

In de week van 11 t/m 17 maart is Joey afwezig. Hierdoor is er op dinsdag 12 maart en donderdag 14 maart geen Bootcamp en op woensdag 13 maart geen gymnastiek!

Nieuwe bestuursleden

Recent hebben wij een oproep gedaan voor nieuwe bestuursleden. Wij zijn ontzettend blij om jullie te kunnen melden dat Inge Groen en Riette Ballast zich hebben aangemeld om het bestuur van SV Hercules te versterken! Hierdoor hebben we weer een voltallig bestuur, wat goed nieuws is voor de continuïteit van het bestuur in de komende jaren! We kijken uit naar een fijne samenwerking!

SV Hercules in Spuit Elf

Wij hebben van de redactie van Spuit Elf een leuke vraag gekregen om van onze lessen een apart verslagje te maken. Hoe leuk is dat als de kinderen zelf aan het woord komen of zelf een verslagje schrijven. Eén van de vragen zal zijn: Waarom vind je gymmen, Kids Dance of Hiphop zo leuk? Als er kinderen zijn die zeggen 'dat vind ik leuk!'. Laat het ons weten, dat kan via Priscilla, Inge of Riette of stuur een email naar svhercules@hotmail.com. Begin april wordt het verslag met foto geplaatst in Spuit Elf.

Wij doen mee met de Rabobank Clubkas Campagne: stem op ons!

De Rabobank Clubkas Campagne gaat weer van start en wij doen mee! Wij hebben ons al aangemeld op de website van de Rabobank want we willen graag in aanmerking komen voor het geld dat de Rabobank verdeeld onder clubs en verenigingen uit de regio. Spannend! want wij hebben zoveel mogelijk stemmen nodig voordat de Rabobank het geld op onze rekening stort. Zo kunnen wij extra attributen (onder andere een dikke mat voor de gymnastiek) kopen om de lessen nog boeiender en uitdagender te maken!

Hoe?
Als jij klant en lid bent van de Rabobank kun jij in de periode van 15 maart t/m 1 april 2019 stemmen. De Rabobank stuurt kort voor 15 maart 2019 aan alle leden een persoonlijke stemcode via de e-mail. Daarmee kun jij via de website stemmen.

Ben je wel klant, maar nog geen lid? En wil je straks wél stemmen? Word dan ook lid van de Rabobank. Via internetbankieren kun je zelf eenvoudig zien of je al lid bent van de Rabobank. Zorg dat je op 1 maart 2019 lid bent, alleen dan krijg je een stemcode van de Rabobank.

Wij gaan ervoor!

Vanaf februari ook bootcamp op donderdag!

De winterstop zit er weer bijna op! Vanaf dinsdag 5 februari gaan we weer starten met de bootcamp. De afgelopen weken hebben we geïnventariseerd of er voldoende animo was voor een tweede avond bootcamp. We zijn blij om jullie te kunnen mededelen dat er vanaf 7 februari ook bootcamp gegeven zal worden op de donderdagavond van 19.30-20.30.

Door de tweede avond ontstaat de mogelijkheid om twee keer in de week te sporten. De contributie voor 1x in de week blijft € 80,- en voor 2x in de week wordt het € 120,- per seizoen. Meer informatie hierover vind je op het aanmeldformulier. Wanneer je als huidig lid 2x in de week wilt gaan sporten, vul dan ook een nieuw aanmeldformulier in.

Wil je meer informatie over de bootcamp? Stuur een email naarsvhercules@hotmail.com.

Nieuwsbrief Oktober 2018

Algemeen

Het seizoen is inmiddels alweer een paar weken van start. In deze nieuwsbrief willen wij jullie op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes en actualiteiten.

Vergeten jullie niet dat er tijdens de herfstvakantie (22 oktober t/m 28 oktober) geen les is?

Aanmeldingsformulier en groepsapps

Aan het begin van het seizoen hebben we het verzoek gedaan om opnieuw een volledig ingevuld aanmeldingsformulier bij ons in te leveren. Dit in verband met de nieuwe privacy-wetgeving en het maken van groepsapps. We willen iedereen heel erg bedanken voor de medewerking, want inmiddels hebben we de meeste formulieren retour ontvangen. Daarom zijn de groepsapps inmiddels aangemaakt. Helaas hebben wij nog niet alle formulieren ontvangen en hebben we dus nog niet iedereen kunnen toevoegen. Mocht je het formulier nog niet ingevuld hebben, zou je dit dan zo spoedig mogelijk willen doen? Alvast dank voor de moeite!

Wij willen daarnaast iedereen vragen om zorgvuldig met deze groepsapps om te gaan en er dus niet onnodig berichten in te versturen. De groepsapps worden beheerd door het bestuur van SV Hercules en zullen enkel gebruikt worden voor informatie vanuit de groepsleiding en voor het afmelden van de kind(eren). Het bestuur houdt jullie via de nieuwsbrief op de hoogte van wijzigingen met betrekkingen tot de lessen. Neem voor vragen aan het bestuur contact op via svhercules@hotmail.com.

Contributie

Deze week innen wij weer de contributie voor de 1e helft van dit seizoen. Mocht je hierover nog vragen hebben, stuur dan een email naar svhercules@hotmail.com.

Bootcamp

De proeflessen waren een groot succes! Op beide avonden was er een grote groep deelnemer die kennis kwamen maken met de Bootcamp van Joey De Smet. De bootcamp werd ervaren als een leuke les, die iedereen op zijn eigen niveau mee kon doen! Er werd ontzettend fanatiek mee gedaan, maar ook heel veel gelachen! Plezier staat voorop!
We zijn dan ook erg blij om jullie te kunnen melden dat inmiddels de eerste aanmeldingen binnen zijn, dus dat we besloten hebben de lessen door te laten gaan! Vanaf nu zal er dus elke dinsdagavond bootcamp zijn! De bootcamp lessen gaan ook in de schoolvakanties door, dus ook tijdens de herfstvakantie zijn jullie van harte welkom! Het seizoen van de bootcamp duurt van 1 september t/m 30 juni, met uitzondering van een winterstop in december en januari.

Heb je nog niet meegedaan met een proefles, maar wil je het graag een keer proberen? Je kunt vrijblijvend een keer meedoen! Op https://svhercules.willemsoord.info/aanmelden/ vind je het aanmeldformulier met meer informatie over de bootcamp. Heb je nog vragen? Stuur een email naar svhercules@hotmail.com.

Jaarvergadering

Op woensdag 31 oktober om 20.00 uur is de jaarvergadering van SV Hercules in MFC 't Koloniehuus. Zetten jullie dit alvast in jullie agenda? De uitnodiging en agenda ontvang je binnenkort per mail. We hopen op een grote opkomst!

SV Hercules zoekt bestuursleden!

We zijn in verband met het aftreden van 2 bestuursleden op zoek naar nieuwe bestuursleden voor het bestuur van SV Hercules. Om ons te ondersteunen en om te zorgen voor continuïteit van het bestuur in de komende jaren is het namelijk van groot belang dat wij nieuwe enthousiaste bestuursleden vinden. Wij zijn dan ook erg blij dat Priscilla Schipper zich heeft aangemeld om het bestuur van SV Hercules te versterken!

Wil jij je ook inzetten voor onze sportvereniging in Willemsoord? En lijkt het je het gezellig om onderdeel uit te maken van een bestuur? Iedereen met leuke ideeën is welkom! Wil je je opgeven of zou je graag meer willen weten over wat het precies inhoudt? Neem dan contact op met één van de bestuursleden of stuur een email naar svhercules@hotmail.com.

Bootcamp

In de laatste nieuwsbrief hebben we een oproep gedaan om contact met ons op te nemen als je interesse hebt in proeflessen bootcamp. We hebben voldoende reacties ontvangen, dus de proeflessen gaan door en zijn gepland! Op de flyer vind je hierover meer informatie!

Deze lessen zijn bedoeld om kennis te maken met de bootcamp en zijn geheel vrijblijvend. Je kunt één of twee van de lessen mee doen. Na deze proeflessen zullen we bij jullie evalueren of  er voldoende animo is om deze lessen definitief te starten. Hier wordt je zo spoedig mogelijk van op de hoogte gesteld. Je kunt dan de keuze maken of je je voor dit seizoen wilt aanmelden voor de bootcamp.

Voor inhoudelijke vragen over de lessen, kun je contact opnemen met Joey De Smet. Mocht je andere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

We hopen jullie allemaal te zien op 25 september en/of 2 oktober!

Nieuwsbrief Augustus 2018

 

Algemeen

In deze nieuwsbrief willen wij jullie informeren over seizoen 2018/2019. Wij starten woensdag 5 septembermet gymnastiek en vrijdag 7 september met de Kids Dance en HipHop.

Wij volgen ook dit seizoen het vakantierooster van de Generaal van den Boschschool. De eerstkomende vakanties zijn:

– Herfstvakantie: 20 oktober t/m 28 oktober
– Kerstvakantie: 22 december t/m 6 januari

Flyer

We starten dit seizoen met een nieuwe docente, nieuwe lessen en nieuwe tijden. Tijd voor een nieuwe flyer! Bekijk hem hier! Ken je iemand die het leuk lijkt om bij SV Hercules te komen sporten? Stuur de flyer door!

Aanmeldingsformulier

In het kader van de nieuwe privacywetgeving hebben we het aanmeldingsformulier aangepast. Al onze leden moeten namelijk schriftelijk toestemming geven voor het gebruik van hun gegevens en/of het publiceren van bijvoorbeeld beeldmateriaal op de website en facebookpagina. We willen daarom alle leden vragen dit formulier opnieuw in te vullen en te ondertekenen. De formulieren worden afgegeven tijdens de eerste les van dit seizoen. Lever dit formulier uiterlijk 30 september weer in bij de groepsleiding.

Groepsapp

Op verzoek van de groepsleiding starten we dit jaar met voor elke groep een groepsapp. Deze groepsapps worden beheerd door het bestuur van SV Hercules en zullen enkel gebruikt worden voor informatie vanuit de groepsleiding en voor het afmelden van de kind(eren). Vul daarom op het aanmeldingsformulier (zie hierboven) het mobiele nummer die we voor deze groepsapp kunnen gebruiken.

Gymnastiek

In verband met het continu rooster van de Generaal van den Boschschool zijn zoals eerder aangekondigd de tijden voor de gymnastiek aangepast. Om beter aan te sluiten bij de training van de voetbalvereniging hebben wij besloten om de 7-jarigen aan de oudste groep toe te voegen. Hierdoor worden de groepen als volgt:

 • Groep 1 (Leeftijd 7 jaar t/m 12 jaar): 14.30-15.30
 • Groep 2 (Leeftijd 4 jaar t/m 6 jaar): 15.30-16.30.

Mocht je vragen hebben over de nieuwe groepsindelingen, stuur dan een mail naar svhercules@hotmail.com.

Verlenging seizoen

Het bestuur heeft besloten om, net als bij de Kids Dance en Hiphop, ook in de maand juni Gymnastiek te gaan aanbieden. Hierdoor loopt het seizoen van de gymnastiek nu ook van september t/m juni. De contributie is daarom verhoogd van € 50,- naar € 55,- per jaar.

Kids Dance en HipHop

Naar aanleiding van de komst van Elisa Knol hanteren we vanaf nu de volgende lestijden:

 • Kids Dance (Leeftijd vanaf 6 jaar): 16.00-17.00
 • Kids Dance (Leeftijd vanaf 9 jaar): 17.00-18.00
 • HipHop (Leeftijd vanaf 12 jaar): 18.00-19.00

Mocht u vragen hebben over de nieuwe groepsindelingen, stuur dan een mail naar svhercules@hotmail.com.

BodyFit stopt!

De afgelopen maanden zijn wij op zoek gegaan naar een andere invulling voor de BodyFit les. Tot onze spijt is het niet gelukt om vervanging te vinden voor de BodyFit lessen. Dit betekent dat er géén BodyFit meer gegeven zal gaan worden.

Bootcamp

Doordat BodyFit stopt is er vanuit SV Hercules geen aanbod meer voor volwassenen. Daarom is het idee ontstaan om te kijken of er belangstelling is voor bootcamp. Bij voldoende animo zal Joey de Smet binnenkort starten met een aantal proeflessen op de dinsdagavond van 19.30 tot 20.30. Het doel van deze les is om kracht en uithouding te verbeteren door groepstrainingen met voornamelijk lichaamseigen gewicht. Maar zoals we Joey kennen zal er ook een spelelement aan toegevoegd worden, zodat jullie uitgedaagd worden om jullie grenzen te verleggen!

De bootcamp wordt buiten gegeven, afwisselend in Willemsoord en in het klimbos in Paasloo. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de sporthal in Willemsoord. Heb je interesse in deze proeflessen? Laat dit ons uiterlijk 7 septemberweten. Wil je meer informatie? Neem contact op met svhercules@hotmail.com.

Nieuwsbrief Juni 2018

Algemeen

Het seizoen 2017/2018 is alweer afgelopen! In deze nieuwsbrief informeren we jullie over het komende seizoen. Op woensdag 5 september en vrijdag 7 september starten de lessen weer. We hopen jullie dan ook na het zomervakantie weer allemaal terug te zien!

James Bond Spel

Op woensdag 30 mei was helaas alweer de laatste gymles van dit seizoen. Meester Joey had een leukste laatste les voorbereid en de bedoeling was om zowel kinderen als ouders leuk mee te laten doen. Bij het James Bond Spel speel je in 3 teams die doorwisselen. Eén team is James bond, die proberen de boeven af te gooien. Een ander team politie, die ondersteunt de James bond, en één team boeven, die proberen “gestolen goederen” van plek A naar plek B te verschepen. Wat centraal staat bij dit spel is samenwerken, snelheid, slimheid en verschillende motorische vaardigheden op het gebied van duiken, schuilen, springen.

Het was heel erg geslaagd. Zowel de kinderen als ouders, broertjes en zusjes waren erg leuk en fanatiek aan het samenwerken en er werd heel wat afgelachen. Echt een hele leuke afsluiting. Sommige kinderen namen nu echt afscheid van de gym, o.a. ivm voortgezet onderwijs en alle anderen hopen we volgend seizoen weer terug te zien!

Aangepaste tijden gymnastiek

Komend schooljaar start de Generaal van den Boschschool met een continu rooster. Hierdoor zullen wij de lestijden van de gymnastiek hierop aan moeten passen. De lessen zullen vanaf komend seizoen van 14.30 tot 15.30 en 15.30 tot 16.30 zijn. De groepen van de gymnastiek zijn enige tijd geleden aangepast aan de hobbyclub. Als bestuur vinden wij dit een goed moment om te inventariseren welk tijdstip voor welke leeftijd de voorkeur heeft. Geef je voorkeur door op de poll op onze facebookpagina of reageer op deze mail!

Voorstellen: Elisa Knol

We zijn blij te kunnen mededelen dat we een opvolger hebben gevonden: Elisa Knol! Ze stelt ze zich aan jullie voor:

“Hi allemaal!

Ik ben Elisa Knol. Vanaf het nieuwe schooljaar zal ik bij SV Hercules de danslessen gaan geven. Ik heb er zelf erg veel zin in en kan zien dat er met veel plezier gedanst wordt. Dit is fantastisch om te zien en maakt mijn werk natuurlijk nog veel leuker. Zelf ben ik afgestudeerd aan de dansopleiding en heb al heel wat ervaringen op gedaan bij verschillende danscholen. Ook grote projecten zoals de launch week van Agrifac afgelopen februari en wat kleinere projecten zoals mijn eigen voorstellingen, optredens en nog veel meer. Ik hoop dat jullie er allemaal net zo veel zin in hebben als ik en zie jullie graag na de zomervakantie verschijnen in de lessen. Neem gerust vriendjes en vriendinnetjes mee om samen gezellig het schooljaar te beginnen. Vanaf september heten de lessen trouwens; Kids-dance en Hip-hop, dit omdat we met een nieuwe start beginnen en daar kon de naam dus niet aan ontbreken. Ik heb er zin in, jullie ook?”

Aangepaste tijden Kids-dance en Hip-Hop

Vanaf volgend seizoen hanteren we de volgende lestijden:

16.00 – 17.00 Kids-dance Leeftijd vanaf 6 jaar
17.00 – 18.00 Kids-dance Leeftijd vanaf 9 jaar
18.00 – 19.00 Hip-Hop Leeftijd vanaf 12 jaar

Wij zijn erg blij met de komst van Elisa en kijken uit naar komend seizoen!

BodyFit

Helaas hebben we nog steeds geen vervanger gevonden voor de BodyFit. Wij betreuren dit ten zeerste en zijn daarom aan het onderzoeken of wij jullie wat anders kunnen bieden. Zodra er meer bekend is, zullen wij jullie informeren.

Privacy

Ook bij SV Hercules vinden wij jullie privacy belangrijk. Per 25 mei 2018 is de privacywetgeving in Nederland veranderd. Dit is ook voor ons aanleiding om goed te kijken naar de manier waarop wij persoonlijke gegevens verzamelen en verwerken. Dit hebben wij verwerkt in ons privacybeleid. Deze vind je hier op onze website.

We wensen iedereen een hele fijne zomervakantie!

Extra nieuwsbrief BodyFit

Helaas moeten wij jullie mededelen dat het niet gelukt is om tijdelijke vervanging te vinden voor de BodyFit lessen. Dit betekent dat er dit seizoen géén BodyFit meer gegeven zal worden. Onze oprechte excuses hiervoor. Wij zullen daarom voor de maanden april en mei geen contributie in rekening brengen.

De komende maanden zullen wij gebruiken om vervanging te vinden voor volgend seizoen en zullen wij eventueel een andere invulling van dit uur onderzoeken. Wij zullen als bestuur onze uiterste best doen om jullie volgend seizoen weer een leuke les te bieden. Zodra er meer informatie is, zullen wij jullie hierover informeren. Heb je nog ideeën of suggesties? Of ken je misschien nog iemand die lessen voor SV Hercules zou kunnen verzorgen? Laat het ons weten! Alle tips zijn welkom.

Nieuwsbrief April 2018

Algemeen

In de laatste nieuwsbrief hebben wij jullie geinformeerd over de tijdelijke invulling van de Streetdance lessen. Vergeten jullie niet de aangepaste tijden voor de lessen van Brianne? Deze lestijden gaan vanaf morgen in en gelden voor de maanden april en mei:

 • Groep 1: 17.30-18.30
 • Groep 2 en 3: 18.30-19.30

Ook hebben wij aangegeven voor de BodyFit nog hard op zoek te zijn naar een vervanger voor dit én volgend seizoen. Helaas is het nog niet gelukt om voor morgen (vrijdag 6 april) een vervanger te vinden. Deze les gaat daarom morgen helaas niet door. Wij hopen voor de andere lessen van dit seizoen wel vervanging te vinden en zullen jullie hierover informeren zodra er meer bekend is.

Wij hopen jullie daarnaast zo spoedig mogelijk te kunnen informeren over de invulling van volgend seizoen.

Kijkles gymnastiek

De feestelijke laatste gymlessen zijn woensdag 30 mei tijdens de reguliere lestijden. Joey de Smet zal voor deze laatste les van seizoen 2017/2018 weer een leuke kijkles voorbereiden.

Ouders, opa’s en oma’s, verzorgers en broertjes en zusjes zijn van harte welkom om naar deze les te komen. Sterker nog: het is de bedoeling dat ze actief mee doen aan deze les! Trek dus sportieve kleding aan! We hopen op een grote opkomst!

Kijkles streetdance

In de laatste nieuwsbrief hebben wij aangegeven dat de uitvoering op het Koloniefeest helaas niet doorgaat. Wij hebben verschillende reacties gekregen omdat de kinderen het heel jammer vinden om de dit seizoen aangeleerde dansen niet te kunnen laten zien. Wij willen dan ook kijken of wij samen met Brianna, net als bij de gymnastiek, een kijkles kunnen organiseren waarbij er voor familie gelegenheid is om de dansen te bekijken. Dit zal dan zijn tijdens de laatste lessen op vrijdag 25 mei. Nadere informatie hierover volgt.

Contributie

Eind deze maand innen wij weer de contributie voor de 2e helft van dit seizoen. Dit bedrag zal aangepast worden aan het aantal maanden les dit seizoen. Mocht je het niet eens zijn met het afgeschreven bedrag, stuur dan een email naar svhercules@hotmail.com. Je kunt het bedrag ook terug laten boeken door de bank, maar als je contact met ons opneemt dan wordt een eventuele fout meteen opgelost.

Nieuwsbrief Februari 2018

Algemeen

In de vorige nieuwsbrief hebben we de voorjaarsvakantie al aangekondigd. Hierbij nog even een overzicht van de komende vakanties en vrije dagen:

 • In verband met de voorjaarsvakantie is er tussen 24 februari en 4 maart geen les.
 • Op Goede vrijdag (30 maart) is er geen Streetdance en BodyFit.
 • Van 28 april t/m 13 mei is het meivakantie. Deze weken zijn er geen lessen.
 • Op vrijdag 27 april is het Koningsdag en gaan de Streetdance en BodyFit lessen niet door.
 • De dag na Hemelvaart (vrijdag 11 mei) is er geen Streetdance en BodyFit.
  We wensen iedereen alvast een hele fijne voorjaarsvakantie!

Gymnastiek

Op woensdag 14 maart is Joey afwezig, dus komen de gymnastiek lessen te vervallen.

Streetdance

De laatste tijd zijn er veel nieuwe aanmeldingen geweest voor de 1e Streetdance groep. Dit is de groep voor de leeftijd vanaf 6 jaar van 16.30 tot 17.30. Wij willen niet dat deze groep te groot wordt, want dan krijgen de leden niet meer de aandacht die zij nodig hebben. Daarom hebben wij besloten een ledenstop in te voeren voor deze groep. Dit zal vermeld worden op de website en de facebookpagina.

Afscheid Hester

Hester heeft ons te kennen gegeven op korte termijn te willen stoppen met lesgeven bij SV Hercules. Wij vinden dit natuurlijk erg jammer, maar respecteren haar besluit. Hester heeft jarenlang naar tevredenheid en met heel veel plezier de lessen verzorgd. Wij zijn Hester dan ook zeer dankbaar voor haar inzet en wensen haar veel geluk toe in de toekomst.

Dit betekent helaas wel dat wij met spoed op zoek moeten naar een vervanger voor Hester en dat wij nog niet weten wat dit betekent voor de Streetdance en BodyFit lessen dit seizoen en komende seizoenen. Zodra wij meer weten, zullen wij jullie informeren.

Wij zullen ons uiterste best doen om iemand te vinden die de lessen van Hester kan gaan overnemen, maar hier hebben we jullie hulp heel hard bij nodig. Ben jij en ken jij een enthousiaste en leergierige docent(e) voor 3 lessen Streetdance (leeftijd 6 t/m 16) en/of 1 les BodyFit (vanaf 16 jaar)? Ben je gek op dansen, kun je zelfstandig lesgeven en ben je goed met kinderen Dan zijn we op zoek naar jou!

Wij bieden leuke en enthousiaste dansgroepen waar plezier hoog in het vaandel staat. De lessen zijn op dit moment op vrijdag van 16.30 tot 20.30. Je krijgt alle ruimte voor creativiteit en eigen lesopbouw en je ontvang hiervoor een reis- en onkostenvergoeding.

Voor meer informatie of interesse neem contact op met Netty Lolkema (0521-589254) of mail naar svhercules@hotmail.com. Meer weten over SV Hercules? Kijk op onze website en onze facebookpagina!